Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
LÉGY HÁLÁS – a hála világnapja

LÉGY HÁLÁS – a hála világnapja

Ma már oly sok mindennek van világnapja a nőktől egészen a fákig. Mégis van egy világnap, amiről mintha sokan megfeledkeznénk. A nemzetközi békenappal egyszerre, szeptember 21-én ünnepeljük a Hála világnapját is. Nézzük honnan is ered, miért fontos!

Szeptember 22.

Ma már oly sok mindennek van világnapja a nőktől egészen a fákig. Mégis van egy világnap, amiről mintha sokan megfeledkeznénk. A nemzetközi békenappal egyszerre, szeptember 21-én ünnepeljük a Hála világnapját is. 
Nézzük honnan is ered, miért fontos!

A Hála világnapja szeptember 21.

A történet egészen 1965-ig nyúlik vissza, mikor is Hawaii szigetén, az egyik ENSZ találkozón megfogalmazták, hogy ideje lenne, megbecsülni a minket a világban körülvevő sok jót és szépséget.
Ezzel a pozitív üzenettel zsebükben tértek haza a nemzetközi találkozó résztvevői, és innentől kezdve minden évben szeptember 21-én hálával adóznak a világban a rájuk váró csodákért.
Valóban, a világban annyi mindenért lehetünk hálásak, csak legtöbbször természetesnek vesszük ezeket a hétköznapi csodákat.
Ez a nap talán épp azért, mert a nemzetközi békenappal esik azonos dátumra esik, több dolgot is közelebb hoz mindannyiunkhoz. Hány és hány emberi kapcsolat vesz körbe minket, hány és hány gondos kéz teszi szebbé mindannyiunk napjait.


Hétköznapi csodák

Gondoljunk csak végig egy átlagos hétköznapot.
Reggel mikor kinyitjuk a szemünket, sokunknál már bizony friss kávé és reggeli illata terjeng a levegőben. Fürge ujjak dolgoznak serényen, hogy mire a család tagjai felébrednek, mindenkinek legyen mit reggelizni, elvinni tízóraira az iskolába, vagy épp megenni ebédre.
Ez vajon természetes? Talán egy egyszerű hétköznap reggelnek tűnik, de mégis mennyi gondoskodás szeretet van ebben a pillanatban.

Ám nézzük csak tovább a napot. Reggelivel gyomrunkban, sétáljunk a munkahely/iskola felé. Bizony az úton megannyi apró csodát látunk, a természet szépségeitől kezdve, a tiszta utcán át, egy kedves mosolyig egy borongós szürke napon. 

Sőt akkor is hálával gondolunk egy percre az illetőre, mikor átadja helyét a járművön, és épp jól jön ez az apró gesztus.
Beérve a munkahelyre tisztaságot találunk, mert gondos kezek minden nap kitakarítanak, és még azt a fél papírfecnit is a helyén hagyják, amiről senki sem gondolná, hogy fontos minket kivéve. Mi meg persze végig azon aggódtunk, hogy reggelre kidobják. De nem, megvan. Valaki tudta, hogy ez fontos lehet…
Olykor nap közben kifogy a tollunk, de akkor valaki hirtelen mindig ad kölcsön egyet, sőt olykor nekünk is adja. 
És így megy ez egész nap. Oly sok kedves gesztus, szeretet és törődés vesz minket körbe, hogy el sem hinnénk, ha összeszámolnánk, mégis a legtöbbet természetesnek vesszük, és gyorsan túllépünk rajta. 
Ha másra nem is, arra biztosan jó lehet ez a világnap, hogy egy percre elgondolkozzunk, az apró figyelmességek, a gondoskodás nem magától értetődő, jól esik, ha ezt olykor viszonozzuk.
Ez a hét mindenképp figyelmeztető, hogy nem késő azt mondani, köszönöm, hogy vagy nekem, és gondoskodsz rólam. Fejezzük ki hát családtagjainknak, szeretteinknek, barátainknak, kollégáinknak, hálásak vagyunk!
Mégis mi mondhatná el szebben szavak nélkül akár, hogy köszönöm, mint egy csokor virág, vagy egy kedves váratlan meglepetés? 

Szerezzünk igazi önfeledt perceket, online virág- és ajándékküldéssel!