Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez

Anyák napja- érdekességek a nagyvilágból

Így ünneplik az Édesanyákat a nagyvilágban!

Március 23.

Amikor azt mondom, hogy május első vasárnapja, mindenkinek az anyák napja jut eszébe először. Ám ez nem minden országban van így. A következőkben pár érdekességet olvashattok arról, mikor köszöntik az anyukákat más nemzetek.

Amerika- május második vasárnapja

Az anyák napja kitalálói és meghonosítói május második vasárnapjára tűzték ki az ünneplést. Sajnos ez a kedves szokás mára elanyagiasodott, és inkább a minél díszesebb és drágább csecsebecsék ajándékozásáról szól, mint az őszinte szeretet kinyilvánításáról.

Kína- május

Kínában az anyák napja nem hivatalos ünnep, csupán a nyugati szokások elterjedésének eredménye. Kezdetben liliommal köszöntötték édesanyjukat a gyerekek, hiszen úgy tartották, a liliom az anyák virága. Ma már szigorúan szegfűcsokor várja az anyukákat.

Arab országok- május 21

Régen elképzelhetetlennek tűnt, mára már a legtöbb arab országban elfogadott szokássá vált az anyák napi köszöntés. A modernizáció elterjedésével a nemek közötti különbségek kezdenek elmosódni, így május 21-én itt is felköszönthetik a gyerekek szeretett édesanyjukat.

Svédország- május utolsó vasárnapja

A svéd anyukáknak igazán kényelmesen indul a reggel: a reggelit ágyba kapják, ám utána sem kell megerőltetni magukat, május utolsó vasárnapján általában szabadnapot vesznek ki, és az egészet pihenéssel töltik.

Indonézia- december 22

A korábbiaktól eltérően Indonéziában december 22-én emlékeznek meg az anyukákról. A cél is más volt eredetileg: a hangsúly az indonéz nők bátorságán és a nemzet fejlődésének ünneplésén volt, később alakult át csak az anyák iránt érzett szeretet és hála kinyilvánításának ünnepévé.

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés