Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez

Anyák napja- érdekességek a nagyvilágból

Így ünneplik az Édesanyákat a nagyvilágban!

Március 23.

Amikor azt mondom, hogy május első vasárnapja, mindenkinek az anyák napja jut eszébe először. Ám ez nem minden országban van így. A következőkben pár érdekességet olvashattok arról, mikor köszöntik az anyukákat más nemzetek.

Amerika- május második vasárnapja

Az anyák napja kitalálói és meghonosítói május második vasárnapjára tűzték ki az ünneplést. Sajnos ez a kedves szokás mára elanyagiasodott, és inkább a minél díszesebb és drágább csecsebecsék ajándékozásáról szól, mint az őszinte szeretet kinyilvánításáról.

Kína- május

Kínában az anyák napja nem hivatalos ünnep, csupán a nyugati szokások elterjedésének eredménye. Kezdetben liliommal köszöntötték édesanyjukat a gyerekek, hiszen úgy tartották, a liliom az anyák virága. Ma már szigorúan szegfűcsokor várja az anyukákat.

Arab országok- május 21

Régen elképzelhetetlennek tűnt, mára már a legtöbb arab országban elfogadott szokássá vált az anyák napi köszöntés. A modernizáció elterjedésével a nemek közötti különbségek kezdenek elmosódni, így május 21-én itt is felköszönthetik a gyerekek szeretett édesanyjukat.

Svédország- május utolsó vasárnapja

A svéd anyukáknak igazán kényelmesen indul a reggel: a reggelit ágyba kapják, ám utána sem kell megerőltetni magukat, május utolsó vasárnapján általában szabadnapot vesznek ki, és az egészet pihenéssel töltik.

Indonézia- december 22

A korábbiaktól eltérően Indonéziában december 22-én emlékeznek meg az anyukákról. A cél is más volt eredetileg: a hangsúly az indonéz nők bátorságán és a nemzet fejlődésének ünneplésén volt, később alakult át csak az anyák iránt érzett szeretet és hála kinyilvánításának ünnepévé.