Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Csokoládé | Ajándékküldés Budapest | Névnapi ajándékküldés | Születésnapi ajánddékküldés

A férfi is örül,ha szeretik!

Az Apák Napját a XX. század elejétől ünneplik. Az édesapákon és nagyapákon kívül ilyenkor felköszönthetünk bárkit, aki apaszerepet tölt be, férfi mintát jelent a családban.

Június 18.

 

Magyarországon kevesen tudják, Apák napja június 18.-án! Küldj virágot egy jó üveg borral!

 

1910-től kezdve Washington állam minden június harmadik vasárnapján az édesapákat köszöntötte. A gyerekek különleges süteményekkel, ajándékokkal kedveskedtek apjuknak. Az Apák Napját, mint hivatalos ünnepet Richard Nixon ismerte el, 1972-ben.

 

Ma már világszerte elterjedt ez a szokás, de a dátum nem egységes.

 

A leggyakoribb nap június harmadik vasárnapja: az Egyesült Államokon kívül Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Indiában, Kínában, Japánban, a Fülöp-szigeteken és Dél-Afrikában is ezen a napon ünnepelnek. De Oroszországban például február 23-án, a hazáért hősi halált halt férfiak emléknapjával kötötték össze az apák ünnepét.

 
Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban március 19-én, Szent József napján köszöntik az apákat.

 
Svájc június első, Ausztria és Belgium június második vasárnapját választotta, Észtország, Finnország, Norvégia és Svédország pedig a "meleg" nyár helyett november második vasárnapját. 


Thaiföldön egyensen a király születésnapján, december 5-én ajándékozzák meg virággal az apákat.