Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Rózsa | Rózsaküldés | Rózsacsokor | Virágneked | Rózsa küldés

DIY kozmetikumok száraz virágból

A babona szerint, a szárított virág az elmúlást jelképezi kapcsolatunk végét jelentheti, a feng shui szerint pedig megrekedhetünk a múltban, ha száraz virágot örzünk.

Szeptember 13.

Egyik sem hangzik túl jól. Szerencsére van más módszer, elhervadt virágaink felhasználására, a szárított virágból tökéletes, teljesen natúr kozmetikumokat állíthatunk elő.

Testradír:

A rózsaszirom számtalan felhasználási lehetőséget rejt magában, romantikus hangulat felelőse épp annyira lehet, mint frissítő limonádé összetevője. Ebben a receptben is szárított rózsaszirmot használunk. Csak annyit kell tennünk, hogy összekeverjük kókusz és napraforgó olajjal, tengeri sóval, rózsavízzel. Ha illatosabbá akarjuk tenni, használhatunk rózsa esszenciát, de ügyeljünk arra, hogy csak természetes alapanyagokból készüljön, különben kárt tehet bőrünkben.

Nyugtató arcpakolás:

Nagy kedvencünk a levendula, amely nemcsak illatával és szépségével, de különleges ízével is elkápráztat.  Ebben a receptben zabra, lenmagra és szárított levendula rügyekre lesz szükségünk. Tegyünk a lent, és levendulát egy csésze vízbe, majd ebből készítsünk pépet a zab és/esetleg kukoricaliszt segítségével. A krémet smink nélküli bőrre vigyük fel, majd öblítsük le maradéktalanul.

Hajpakolás:

A kamilla teát legtöbben egészségre gyakorolt kiválló hatásáért vagy nyugtató jellegéért fogyasztják. Kevesen tudják azonban, hogy (természetesen cukor és citrom nélkül) ez a főzet hajpakolásként is remekül funkcionál. Mindenképp szárított kamillaviráot használjunk, és hagyjuk 10-15 percig a hajunkon, majd öblítsük le.