Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Valentin nap virágküldés

Érdekes tények a Valentin napról

Sokan úgy vannak a Valentin nappal, hogy mivel ez nem magyar hagyomány, felesleges ünnepelni…Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbé vált a párok körében.

Február 02.

Érdekes tények a Valentin nappal kapcsolatban

Sokan úgy vannak a Valentin nappal, hogy mivel ez nem magyar hagyomány, felesleges ünnepelni…Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbé vált a párok körében. Éppen ezért össze szedtünk 5 érdekes tényt, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz:  Miért olyan megoszló még mindig az emberek véleménye a Valentin napról?

1. A Valentin nap a rómaiakkal kezdődött

Két elmélet létezik a Valentin nappal kapcsolatban. Az első feltevés szerint az ókori Rómában, Lupercalia nevű ünnepély, amelyet február 15-én rendeztek. Az ifjak félmeztelenre vetkőzve, kecskék bőréből készült szíjakkal futottak körbe a falvakon és a  szíjjal minden szembejövőre rávertek. A fiatal asszonyok nem futhattak el az ütlegelés elől, mer úgy hitték,  az könnyebbé teszi a szülést és hamarabb esnek teherbe.

A másik felvetés szerint, II. Claudius római császár próbálta erősíteni a seregét, ezért parancsba adta, hogy a férfiak nem nősülhetnek meg, mert az egyedülálló férfiakat jobb katonának gondolta. A szeretet szellemében St. Valentine harcolt a tilalom ellen, és titkos házasságokat rendezett. Az engedetlensége miatt február 14-én kivégezték.

 

2. A statisztika szerint, a szingli lányoknak sokkal nagyobb esélyük van randi partnert tálalni mint ahogy azt gondolnák

Hölgyeim, nem kell szomorkodni, ha egyedül töltitek a Valentin napot! Ugyanis a legújabb felmérések szerint, minden 100  húszas éveiben járó szingli nőre 119 hasonló korú egyedülálló férfi jut.

 

3.  A pasik többsége Valentin napon virágot vesz ajándékba

A férfiak 73 %- a csokrot vásárol Valentin napon. Oké, és mi van az év többi napjával?! Virágot kapni csak “úgy” minden nő szeret. Vagy mégsem?

 

 

4. A szerelmesek virága: a rózsa

Venusnak a szerelem Istennőjének a kedvenc virága a vörös rózsa. A rózsa bimbója erőt sugároz valamint romantikus érzéseket képvisel, így nem meglepő, hogy Valentin napon ez a legnépszerűbb virág.

 

5. Az amerikaiak súlyosan édesszájúak

Amerikai Cukrászok Országos Szövetségének 2009-es felmérései szerint, nyolc milliárd cukorka szívet készítettek és adtak el a szerelmesek napján. Ezek után miért csodálkoznak, hogy ennyire túlsúlyosak?

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés