Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Valentin nap virágküldés

Érdekes tények a Valentin napról

Sokan úgy vannak a Valentin nappal, hogy mivel ez nem magyar hagyomány, felesleges ünnepelni…Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbé vált a párok körében.

Február 02.

Érdekes tények a Valentin nappal kapcsolatban

Sokan úgy vannak a Valentin nappal, hogy mivel ez nem magyar hagyomány, felesleges ünnepelni…Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbé vált a párok körében. Éppen ezért össze szedtünk 5 érdekes tényt, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz:  Miért olyan megoszló még mindig az emberek véleménye a Valentin napról?

1. A Valentin nap a rómaiakkal kezdődött

Két elmélet létezik a Valentin nappal kapcsolatban. Az első feltevés szerint az ókori Rómában, Lupercalia nevű ünnepély, amelyet február 15-én rendeztek. Az ifjak félmeztelenre vetkőzve, kecskék bőréből készült szíjakkal futottak körbe a falvakon és a  szíjjal minden szembejövőre rávertek. A fiatal asszonyok nem futhattak el az ütlegelés elől, mer úgy hitték,  az könnyebbé teszi a szülést és hamarabb esnek teherbe.

A másik felvetés szerint, II. Claudius római császár próbálta erősíteni a seregét, ezért parancsba adta, hogy a férfiak nem nősülhetnek meg, mert az egyedülálló férfiakat jobb katonának gondolta. A szeretet szellemében St. Valentine harcolt a tilalom ellen, és titkos házasságokat rendezett. Az engedetlensége miatt február 14-én kivégezték.

 

2. A statisztika szerint, a szingli lányoknak sokkal nagyobb esélyük van randi partnert tálalni mint ahogy azt gondolnák

Hölgyeim, nem kell szomorkodni, ha egyedül töltitek a Valentin napot! Ugyanis a legújabb felmérések szerint, minden 100  húszas éveiben járó szingli nőre 119 hasonló korú egyedülálló férfi jut.

 

3.  A pasik többsége Valentin napon virágot vesz ajándékba

A férfiak 73 %- a csokrot vásárol Valentin napon. Oké, és mi van az év többi napjával?! Virágot kapni csak “úgy” minden nő szeret. Vagy mégsem?

 

 

4. A szerelmesek virága: a rózsa

Venusnak a szerelem Istennőjének a kedvenc virága a vörös rózsa. A rózsa bimbója erőt sugároz valamint romantikus érzéseket képvisel, így nem meglepő, hogy Valentin napon ez a legnépszerűbb virág.

 

5. Az amerikaiak súlyosan édesszájúak

Amerikai Cukrászok Országos Szövetségének 2009-es felmérései szerint, nyolc milliárd cukorka szívet készítettek és adtak el a szerelmesek napján. Ezek után miért csodálkoznak, hogy ennyire túlsúlyosak?