Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Erzsébet névnap - rózsacsokor

Erzsébet - november 19.

Milyen virágot küldjünk, milyen csokorral lepjük meg Erzsébet nevű ismerősünket?

November 19.

Az Erzsébet bibliai, héber eredetű ősi női keresztnév. Jelentése: Isten az én esküvésem. A XV. századig a leggyakoribb női név volt, a világon több szent is ezt a nevet viseli. Talán kevesen gondolnánk, hogy ugyan ma Erzsébet formában kevésbé gyakori keresztnév, bizonyos változatai igen elterjedtek. A Liza, Lisabeth, és egyéb becézett alakjai önálló keresztnévvé váltak.

És hogy milyen virágot küldjünk, milyen csokorral lepjük meg Erzsébet nevű ismerősünket?
Ha hagyományosabbak vagyunk, nem kell túl messzire mennünk. A keresztény hitvilágban a mártír szentek gyakori jelképe a rózsa, így egy klasszikus rózsacsokor küldésével nem foghatunk mellé. A rózsa az ártatlanság, az elkötelezettség, szeplőtlenség jelképe.

Egyik legismertebb magyar szentünk Árpád-házi Szent Erzsébet gyakori szimbóluma is a rózsa, ami csodáira is utal, akit Magyarország virágának is neveznek.


Az egyik legismertebb történet szerint. Még gyermekkorában apja udvarában, a királyi asztalról kötényébe rejtve ételt próbált kicsempészni a szegényeknek. De útközben összetalálkozott apjával, aki kérdőre vonja, mit visz a kötényében. Ekkor Isten segítségét kérte, hogy valamiképp elrejtse a kenyereket apja elől. Így mikor szétnyitja kötényét, hogy apja megvizsgálhassa, mit visz magával, az tele van rózsával. Így apja elengedi. A szegényekhez érve újra visszaváltoznak virággá a kenyerek.

Egy másik igen ismert rózsacsodát is neki tulajdonítanak. Már német királynéként élt, mikor egy leprás, vándor érkezik a várába. Szent Erzsébet pártfogásába veszi, és szobájába viszi. Anyósa be akarja árulni a királynak, hogy felesége idegen férfit vitt a hálószobájába, de mikor belépnek, az ágyban a haldokló beteg helyett, egy Jézus arcú embert találnak, sebek nélkül rózsák között feküdni.
Így látható, hogy a klasszikus virág a rózsa igenis nagyon jól illik ennek a különleges névnek a viselőjéhez.

 

Hogy milyen virággal lephetjük meg még az Erzsébeteket a rózsacsokor mellett?

Egyrészt nagyon jól illik hozzá az időtálló orchidea, ami legalább olyan állhatatos, mint e név viselője, illetve a közönséges napvirág is nagyon jól illik hozzájuk, ami hosszú hónapokon át díszítheti kertjüket, ráadásul ez utóbbit a népnyelv Szent Erzsébet-virágnak nevezi.

Küldjünk tehát, rózsát, orchideát, vagy bármely más virágot az Erzsébeteknek! Kívánjunk nekik boldog névnapot egy csodás virágcsokorral!

 

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés