Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Katalin névnap - névnapi csokrok

Ha Katalin kopog...

November 25-én hagyományosan Katalin napját ünnepeljük. Sok hagyomány kapcsolódik e női névhez.

November 25.

November 25-én hagyományosan Katalin napját ünnepeljük. Ez az egyik legnépszerűbb névnapunk. Sok hagyomány, sőt szólások is kapcsolódnak e női névhez. Hisz már mindenki hallotta a néphagyományból eredő: „Ha Katalin kopog, Karácsony locsog, de ha Katalin locsog, Karácsony kopog”. 
Nos, ez is elválik, de először járjunk utána honnan is ered ez a népszerű keresztnév, és mivel köszönthetjük viselőit nevük napján, milyen virágot küldjünk nekik akár online!

Katalin eredete

A Katalin név eredetileg görög eredetű női név. Hazánkba valószínűleg latin, és németközvetítéssel jutott el. Pontos jelentéséről többféle teória is van.
Minden valószínűség szerint a görög katharosz = tiszta, vagy aikatheriné = nyilazó, biztosan célzó szavak valamelyikéből ered. A virágok is szorosan kapcsolódnak ehhez a névnaphoz, hogy egy régi néphagyomány szerint, ha a lány Katalin-ágat tesz vízbe a mai napon, és ez az ág Karácsonyig kizöldül, akkor már nem kell sokat várni a férjhezmenetelre sem.

 

Ha kötődik hozzájuk a virág, mit ajánlunk, milyen különleges virágcsokorral lepjük meg a Katalinokat?

Ha csak a Katalin-ág szokását nézzük, és a nyilazó megnevezést, akkor a hosszúkás virágok számukra ideálisak. A lehető, legkülönlegesebb csokrokkal készülünk a nagy napra, ehhez méltó kísérő trópusi láz csokrunk. Ahhoz, hogy ezzel a fantasztikus, színes, különleges virágcsokorral kényeztessük Katalinunkat, nem kell a trópusokra utaznunk, online is elküldhetjük. Ez a különleges egzotikus csokor, remek kiegészítője a névnapi köszöntésnek.

Meglephetjük szerettünket egyedi, idényvirágokat tartalmazó különleges csokrunkkal. Ez garantáltan leveszi lábáról, még a legmakrancosabb Katát is. Épp olyan klasszikusság, és különlegessé tehetjük online virágküldéssel a napjukat és az otthonukat.

Ha pedig a tisztaság felől közelítjük meg a virágcsokor kérdést, keressünk számukra különleges, mégis egyszerű, letisztult formákkal rendelkező csokrot, mint az Ausztrál protea csokor.  Izgalmas, gömbformájával, egyszerű, letisztult virágok alkotják, mégis igazán egzotikus csokrot alkotnak.

Szánjunk hát pár percet arra, hogy néhány kattintással, online virágküldéssel egzotikus, egyedi és különleges virágcsokorral tegyük színesebbé a hétköznapokat Katalin nevű szeretteinknek! Hisz egy egzotikus virágcsokor minden Katát megörvendeztet, még ha makrancos is!

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés