Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Katalin névnap - névnapi csokrok

Ha Katalin kopog...

November 25-én hagyományosan Katalin napját ünnepeljük. Sok hagyomány kapcsolódik e női névhez.

November 25.

November 25-én hagyományosan Katalin napját ünnepeljük. Ez az egyik legnépszerűbb névnapunk. Sok hagyomány, sőt szólások is kapcsolódnak e női névhez. Hisz már mindenki hallotta a néphagyományból eredő: „Ha Katalin kopog, Karácsony locsog, de ha Katalin locsog, Karácsony kopog”. 
Nos, ez is elválik, de először járjunk utána honnan is ered ez a népszerű keresztnév, és mivel köszönthetjük viselőit nevük napján, milyen virágot küldjünk nekik akár online!

Katalin eredete

A Katalin név eredetileg görög eredetű női név. Hazánkba valószínűleg latin, és németközvetítéssel jutott el. Pontos jelentéséről többféle teória is van.
Minden valószínűség szerint a görög katharosz = tiszta, vagy aikatheriné = nyilazó, biztosan célzó szavak valamelyikéből ered. A virágok is szorosan kapcsolódnak ehhez a névnaphoz, hogy egy régi néphagyomány szerint, ha a lány Katalin-ágat tesz vízbe a mai napon, és ez az ág Karácsonyig kizöldül, akkor már nem kell sokat várni a férjhezmenetelre sem.

 

Ha kötődik hozzájuk a virág, mit ajánlunk, milyen különleges virágcsokorral lepjük meg a Katalinokat?

Ha csak a Katalin-ág szokását nézzük, és a nyilazó megnevezést, akkor a hosszúkás virágok számukra ideálisak. A lehető, legkülönlegesebb csokrokkal készülünk a nagy napra, ehhez méltó kísérő trópusi láz csokrunk. Ahhoz, hogy ezzel a fantasztikus, színes, különleges virágcsokorral kényeztessük Katalinunkat, nem kell a trópusokra utaznunk, online is elküldhetjük. Ez a különleges egzotikus csokor, remek kiegészítője a névnapi köszöntésnek.

Meglephetjük szerettünket egyedi, idényvirágokat tartalmazó különleges csokrunkkal. Ez garantáltan leveszi lábáról, még a legmakrancosabb Katát is. Épp olyan klasszikusság, és különlegessé tehetjük online virágküldéssel a napjukat és az otthonukat.

Ha pedig a tisztaság felől közelítjük meg a virágcsokor kérdést, keressünk számukra különleges, mégis egyszerű, letisztult formákkal rendelkező csokrot, mint az Ausztrál protea csokor.  Izgalmas, gömbformájával, egyszerű, letisztult virágok alkotják, mégis igazán egzotikus csokrot alkotnak.

Szánjunk hát pár percet arra, hogy néhány kattintással, online virágküldéssel egzotikus, egyedi és különleges virágcsokorral tegyük színesebbé a hétköznapokat Katalin nevű szeretteinknek! Hisz egy egzotikus virágcsokor minden Katát megörvendeztet, még ha makrancos is!