Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Virágküldés | Virágrendelés | Rózsa küldés | Valentin nap | Ajándékküldés Budapest

Hogy is van ez a Valentin nap?

Hagyományok, hiedelmek, népszokások - Ki volt Szent Valentin és miért mentek a lányok február 14-én temetőbe? Cikkünkből kiderül!

Február 13.

Szent Valentin a legenda szerint mártírhalált halt Kr.u 270 körül, február 14-én, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldözése idején. A legenda szerint február 14-e ebben az időben a szerelmi sorsjátékoknak volt szentelve. A börtönben töltött idő alatt Szent Valentin leveleket küldött barátainak, melyben az állt, hogy szereti őket, és hogy soha ne felejtsék el őt.

Van azonban a történetnek egy másik változata is, mely szerint Szent Valentin papként szolgált Claudius császár ideje alatt, aki bebörtönözte őt egy bizonyos nézeteltérés miatt. Szent Valentin ugyanis ellenezte a császár azon döntését, mely megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy házasodjanak, mivel úgy gondolta hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák vállnak. Ebben a történetben is kulcsszerepet játszik egy levél - a legenda szerint a pap ugyanis összebarátkozott a börtönőr lányával, és hagyott neki egy levelet, " A te Valentinodtól".

Február 14-én hivatalosan Kr.u 496-tól emlékezünk Szent Valentinre, Gelasius pápának köszönhetően. A szerelmesek ünnepének címét fokozatosan nyerte el ez a nap, így vált Szent Valentin a szerelmesek Védőszentjévé.

Hogyan találjuk és hódítsuk meg életünk párját? 

A Bálint napi szokások, hagyományok leginkább erre a kérdésre keresték a választ.

A hiedelmek szerint, ha a lányok ezen a napon a temetőbe mentek éjfélkor, megláthatták életük szerelmét. Volt erre azonban egy egyszerűbb módszer is - a párna alá dugott babérlevél ugyanezt a hatást eredményezte a régiek szerint.

Azonban nem elég hogy megtaláljuk a jelöltet, fel kell hívnunk a figyelmét, magunkba kell őt bolondítani. Hála Istennek ennek is megvolt a saját praktikája: el kellett fogyasztani egy kilenc magos almát, majd a magokat a fiú zsebébe csempészni. Ha azonban nem volt kéznél a tökéletes gyümölcs a kiszemelt fiú lábnyomást a hóból vagy sárból felvéve a küszön alá kellett ásni, majd a házba csalogatni őt. A lánykérés ezek után biztos volt!

Almából a születendő gyermekek számát is meg lehetett jósolni egy félbevágott alma magjainak számából.

Egy biztos, a reggeli szerelmes csók valószínűleg szerencsét fog hozni nekünk, bár ez nem csak a Valentin napra igaz, és a babona szerint aznap nem szabad megsértődni vagy megharagudni. A szerelmet pedig minden egyes nap kell ünnepelni, nem csak Valentin napon, de azért akkor sem árt! Egy csokor virág, vagy egy kis édesség pedig mindig jól esik az embernek! ;)

Boldog Valentin napot Nektek!

 

 

 

 

 

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés