Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Húsvét | DIY | DIY Húsvét | Húsvéti dekoráció

Húsvéti virágdekorációs tippek

Ha a húsvéti virágdekoráció összeállításán törjük a fejünket, jogosan felmerülhet bennünk a kérdés: milyen virágokat is tegyünk az ünnepi csokorba?

Április 11.

Ha a húsvéti virágdekoráció összeállításán törjük a fejünket, jogosan felmerülhet bennünk a kérdés: milyen virágokat is tegyünk az ünnepi csokorba? Ezért is hoztunk Nektek pár tippet, hogy mely virág típusokat érdemes beszerezni húsvét előtt, hogy igazán dekoratív és hangulatos csokrokat készíthessetek.Nárcisz

Mivel is kezdhetnénk a sort, ha nem a nárcisszal: mivel húsvét környékén szokott hajtani, ezért gyakran húsvétvirágként vagy feltámadásvirágként is emlegetik. A görög mitológiában az önimádat jelképének tartották. Eltérő alakú, méretű vagy színű nárciszokat variálva mutatós csokrot kreálhatunk az ünnepi asztalra. Más virágokkal kombinálva, például néhány szál fréziával vagy tulipánnal párosítva igazán tavaszi és bájos eredményt érhetünk el.

 

Liliom

Hogy miért is kötődik a liliom a húsvéthoz? Nos, a legismertebb legendák szerint a virágot abban a kertben találták meg, ahol Júdás elárulta Jézust, ugyanakkor Szűz Máriával is kapcsolatba hozzák. A virág a tisztaságot, erényességet, és életet szimbolizálja. Gyönyörű trombita formájának köszönhetően önmagában is jól mutat, de más virágokkal társítva is megállja a helyét.

 

Jácint

Mint a tavasz egyik legelső virága, a jácint is nagy népszerűségnek örvend a virágkedvelők körében. Vágott vagy cserepes, fehér, rózsaszín, vagy lila- mindegy, mindenképp jól mutat otthonunkban, ellenállhatatlan tavaszi illatáról már nem is beszélve. Ha igazán trendi megjelenést szeretnél kölcsönözni neki, helyezd porcelántányérba, vagy üvegpohárba!Tulipán

A fehér tulipán a liliomhoz hasonló jelentésekkel bír a keresztények számára: szintén tisztaságot és ártatlanságot fejez ki. Egyszerű, ám mégis látványos dekorációt szeretnél? Tegyél egy szál virágot egy átlátszó vázába, meglásd: letisztult, modern, mégis elbűvölő!