Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Katalin nap közeledik

Katalin az ajtóban

Közeledik Katalin nap. Íme néhány ötlet mivel teheted feledhetetlenné a névnapot számukra.

November 24.

November 25-én évek ünnepeljük a Katalinok névnapját. Ez a női név az egyik legnépszerűbb. Rengeteg hagyomány, és szólás is kapcsolódik a névhez. Ma már szinte nincs olyan, a ki ne hallott volna a néphagyományból eredő mondásra: „Ha Katalin kopog, Karácsony locsog, de ha Katalin locsog, Karácsony kopog”. 
Hamarosan kiderül, de addig is járjunk utána honnan is ered ez a női név, és mivel köszönthetjük viselőit névnapjuk alkalmából, milyen virágot küldjünk nekik akár online!

Katalin eredete

A Katalin görög eredetű női név. Hazánkba valószínűleg latin, és németközvetítéssel jutott el. Pontos jelentéséről többféle elmélet létezik.
Minden valószínűség szerint a görög katharosz = tiszta, vagy aikatheriné = nyilazó, biztosan célzó szavak valamelyikéből származik. A virágok is szorosan kapcsolódnak ehhez a névnaphoz. Egy ősi néphagyomány szerint, ha a lány Katalin-ágat tesz vízbe a mai napon, és ez az ág Karácsonyig kizöldül, akkor már nem kell sokat várni a férjhezmenetelre sem.

 

Ha kötődik hozzájuk a virág, mit ajánlunk, milyen különleges virágcsokorral lepjük meg a Katalinokat?

Ha  a Katalin-ág szokásból indulunk ki, vagy épp a nyilazó megnevezésből, akkor a hosszúkás virágok számukra ideális névnapi meglepetések. Ha a lehető, legkülönlegesebb névnapi virággal szeretnénk felkészülni a nagy napra, akkor ehhez nem is találhatunk méltóbb kísérőt, mint trópusi láz csokrunk. Ahhoz, hogy ezzel a fantasztikus, színes, különleges virágcsokorral kényeztessük Katalinunkat, nem is kell a trópusokra utaznunk, online is elküldhetjük. Ez a különleges, egzotikus csokor, igazán tökéletes névnapi virág.

Katalinunkat névnapi virágként meglephetjük, idényvirágokat tartalmazó különleges csokrunkkal. Ez biztosan leveszi lábáról, még a legmakrancosabb Katát is. A Katalinok névnapját különlegessé tehetjük online virágküldéssel.

Ha a tisztaság felől közelítjük meg a  névnapi virágcsokor kérdést, keressünk számukra különleges, mégis egyszerű, letisztult formákkal rendelkező csokrot, mint az Ausztrál protea csokor.  Izgalmas, gömbformájával, egyszerű, letisztult virágok alkotják, mégis igazán egzotikus névnapi kompozíciót alkotnak.

Szánjunk néhány percet arra, hogy pár kattintással, online virágküldéssel egzotikus, egyedi és különleges virágcsokorral tegyük színesebbé a névnapot Katalin nevű szeretteinknek! Egyy egzotikus virágcsokor minden Katát megörvendeztet, még ha makrancos is!

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés