Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Tulipáncsokor ǀ virágküldés

Mindent a tulipánról

A nagy bóbita fejű, vidám színes virág sokak kedvence, arról nem is szólva, hogy a tavasz egyik legnépszerűbb virágcsokra is a tulipán. Ám azt is tudod, hogy hányféle különböző fajtája létezik? Ismerd meg most őket közelebbről, tudj meg még többet erről a vidám, tavaszi virágról.

Március 24.

A nagy bóbita fejű, vidám színes virág sokak kedvence, arról nem is szólva, hogy a tavasz egyik legnépszerűbb virágcsokra is a tulipán.
Ám azt is tudod, hogy hányféle különböző fajtája létezik? Ismerd meg most őket közelebbről, tudj meg még többet erről a vidám, tavaszi virágról.

 

A tulipán eredete

A tulipán a liliomfélék családjába tartozik. Több, mit 100 faja ismert, nemesített fajtáinak száma több ezerre tehető. A virág neve a perzsa „toliban” szóból származik, mivel alakja hasonlít az iszlám világban használt fejfedőre, a turbánra.

Feltehetően a Tien-san és a Pamír-Altaj környékén kezdték termeszteni, ahol ma is kb. 51 faja él, ám Európában is találunk őshonos tulipánfajokat. A középkorban a törökök nemesítették ki a tulipán legszebb példányait, onnan jutott el a Német-Alföldre is.

Ma Hollandia számít a tulipán hazájának, pedig amint láthatod, sokkal messzebbről származik, mégis tagadhatatlan, hogy itt alakult ki igazán nagy kultusza az 1500-as évektől.

 

A tulipán fajtái

Ma már 3–4000 különböző izgalmas méretű és virágú tulipánfajt ismerünk, sőt, a kék kivételével bármilyen színű és mintájú lehet; még (csaknem fekete) sötét ibolya és zöld virágú fajták is vannak.

 

A tulipán motívuma a magyar népművészetben

Mindenkinek elsőként jut eszébe a tulipán szóról a tavasz és a megújulás, illetve a tulipános láda. Ám azt is tudtad, hogy ezek nem állnak távol egymástól?
A tulipános láda piros tulipán szimbóluma a szerelem,  a megújulás, a születés, az anyává válás szimbóluma. A házasságkötés után a lány asszonnyá és anyává válik ennek a megújulásnak jelképe a tulipán.

 

A tulipán ünneplése, túl a tulipán csokron

A tulipán olyannyira kedvelt virág, hogy mára már komoly kultusza van, számos országban tartanak Tulipán fesztivált, köztük hazánkban is.

Áprilisban Hollandiában, Washingtonban, de még Celldömölkön is a tulipán lesz a központban.
Ünnepeld a tulipánt, nézegess tulipáncsokrokat te is április közepén, Celldömölkön, ha messzebbre nem is jutsz el!

Ha pedig szívesen vinnéd haza a tavasz színeit, egy különleges tulipán csokor formájában rendelj virágot még ma, vagy lepd meg vele kedvesed!

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés