Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Virágdekoráció - Virágküldés Szekszárd

Mondjátok meg Máriának...

Lássuk, honnan is ered a Mária név, és milyen virág küldésével tudnánk a legjobban megörvendeztetni őket, legalábbis a hagyományok szerint!

Szeptember 12.

Szeptember 12-én ünnepeljük a rengeteg Mária névnap közül a legnépszerűbbet, legtöbb e keresztnevet viselő hölgy ugyanis ekkor ünnepli névnapját. Lássuk, honnan is ered nevük, és milyen virág küldésével tudnánk a legjobban megörvendeztetni őket, legalábbis a hagyományok szerint!

 

Egy csokor virág mindig jó ötlet, névnapi ajándékba is. Különösen, ha olyan virágcsokrot küldünk az ünnepeltnek, ami igazán kifejezi személyiségét.
Hogy személyre tudja szabni névnapi csokrát megalkottuk a „Bízza ránk!” kompozíciót. Ha elmond néhány jellemzőt a megajándékozni kívánt személyről, elárul róla néhány gondolatot a megjegyzés rovatunkban, pontosan olyan névnapi virágcsokrot küldhet számára, ami a legjobban illik személyiségéhez. A kapott információk birtokában mi fogjuk kiválasztani, és elkészíteni a legmegfelelőbb személyre szabott csokrot szerette számára.

 

A Mária név eredete
A Mária bibliai eredetű név, és így nem választható szét vallási vonatkozásától. A keresztény hitvilág úgy tartja, Jézus Krisztus édesanyja viselte ez a keresztnevet legkorábban.
A kereszténység terjedésével egyre népszerűbb lett az egész világon, nem véletlen, hogy gyakorlatilag minden nyelvben megtalálható valamilyen változatban (Mária, Maria, Mary, Marie).
 

Milyen virágok kapcsolódnak a Mária névnaphoz?

  1. Az egyik legáltalánosabb virága a liliom, ami az ártatlanság szimbóluma.
  2. A jelképrendszerben azonban gyakran találkozhatunk Máriának a rózsával való ábrázolásával is. Így a klasszikus rózsa sem választható szét szintén a névtől.
  3. Ezen felül a tavasz néhány virágát, mint például az ibolyát, és a gyöngyvirágot is a Mária névhez köthetjük.

A fentiek alapján minden Máriának nyugodt szívvel ajánlunk névnapi virágcsokorként, ajándékként klasszikus rózsacsokrot, vagy liliomot és rózsát tartalmazó virágcsokrot. Ezen virágcsokrok, vagy a „Bízza ránk - névnap meglepetés csokor küldésével biztosan méltó ajándékot tud adni ezen a különleges napon.