Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Névnapi ajándéktippek

Névnapi ajándék-, és virágküldés

Névnapi virágküldés és ajándék küldés hölgyeknek és férfiaknak! Szerezz meglepetést egy VirágNeked ajándékcsomaggal!

Július 19.

Névnapi virágküldés és ajándék küldés hölgyeknek és férfiaknak! Szerezz meglepetést egy VirágNeked ajándékcsomaggal!

Július 18. Hétfő: Frigyes

A béke, védelem jelentésű germán Friedrich férfinévből ered, annak magyarítása. Frigyeseket, köszöntsük névnapjuk alkalmából a Bízza Ránk! - ajándékcsomagunkkal.

Július 19. Kedd: Emília

Latin eredetű női név, mely egy nemzettség névből ered. Jelentése versengő, vetélkedő. Névnapi virágként a színes rózsákat ajánljuk.

Július 20. Szerda: Illés

Az Illés férfinév az Éliásból ered, ennek önállósult magyar változata, ami héber eredetű és Jahve az én istenem jelentéssel bír. Névnapi virágként remekül illik hozzájuk a kála, így Kálazárda csokrunk tökéletes választás.

Július 21. Csütörtök: Dániel

A Dániel héber eredetű férfinév, jelentése Isten a bírám. Köszöntsük őket egy isteni sárga csokorral, mint az Élet napos oldala.

Július 22. Péntek: Magdolna

Héber eredetű női név. A Magdaléna magyar alakváltozata jelentése Magdala városából származó nő. Maga a város arameus származású, jelentése torony, bástya.

A Magdolnákat pünkösdirózsával lepjük meg, amely jól illik a bájos hölgyekhez.

Július 23. Szombat: Lenke

19. századi magyar név a német Lenchen és a szláv Lenka összeolvadásából. Ezek több név (Helene, Magdalene) önállósult, becézett alakjai. Ha Lenkéhez illő névnapi csokrot keresel, válaszd Bízza ránk csokrunkat, és nem fogsz csalódni!

Július 24. Vasárnap: Kincső, Kinga

A Kincső név Jókai Mór a Jövő század regénye című művében szerepel először, az ő alkotása. A műben egy elképzelt őshaza neve. A 20. században vált női névvé.

A Kinga női név eredetileg a Kunigunda régi magyar formája volt, amely germán eredetű. Jelentése harcos nemzet. Kingákhoz névnapi virágként remekül illik a Kard ki kard csokrunk.