Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Online névnapi virágrendelés

Névnapok 02.06-12.

Csalj mosolyt a névnaposok arcára egy csokor virággal. Neked csak néhány kattintás a virágküldés...

Február 06.

Csalj mosolyt a névnaposok arcára egy csokor virággal. Neked csak néhány kattintás a virágküldés, neki boldogság, amit több napig emleget majd mindenkinek büszkén.

 

Február 6: Dóra, Dorottya névnap

A Dóra a Dorottya névnek több nyelvben is meglévő önállósult beceneve. A latin Theodora szóból származik, melynek jelentése Isten ajándéka.
A Dorottya női név a görög Dorotheosz név latinos nőiesítésének, a Dorotheának a magyarosított alakja. Jelentése: Isten ajándéka.Egy legenda szerint a név úgy keletkezett, hogy egy ókeresztény lány apjának a neve Dorus volt, az anyjáé Thea, és kereszteléskor ebből a két névből alkották meg a lány nevét, így jött létre a Dorothea.

Február 7: Rómeó, Tódor névnap

A Rómeó a latin Romaeus név olasz formája, a jelentése római vagy a Római Birodalomból származó. A késő középkorban így hívták a Rómába vagy a Szentföldre zarándoklókat is
Tódor név jelentése: Isten ajándéka. A név eredete: Görög-latin eredetű. A Teodor magyar rövidülése.

Február 8: Aranka névnap

Az Aranka latin–magyar név, az arany szó kicsinyítőképzős származéka, az Aurélia magyarítása.

Február 9: Abigél, Alex névnap

Az Abigél héber eredetű női név. Jelentése: az apa öröme vagy apám öröme.
Az Alex férfinév az Alexius vagy Alexis rövidüléséből származik, amelyek a latinosított Alexander név görög eredetijére (Alexandrosz) vezethetők vissza. A név jelentése: istenek császára. Női változata az Alexia, Alexandra.

Február 10: Elvira névnap

Elvira női név eredete vitás: egyesek a nyugati gót Al(ah)wara névből (jelentése: mindent megőrző), míg mások az arab – spanyol Elmira névből származtatják.

Február 11: Bertold, Marietta névnap

A Bertold férfinév a germán Berthold (Berchtold) férfinévből származik. Jelentése: fényes, híres + uralkodó, tevékeny.
Marietta név jelentése: ellenálló, lázadó, fegyelmezetlen, zabolátlan, kövér, erős. Marietta név eredete: A Mária név olasz kicsinyítőképzős formája.

Február 12: Lídia, Lívia névnap

A Lídia görög eredetű bibliai név. Jelentése: az ókori kis-ázsiai Lüdiából származó nő.
A Lívia a latin Líviusz férfinév női párja. Nemzetségnévből származik, jelentése bizonytalan, lehet: ólomszürke, kékes, vagy: irigy, rosszakaratú.