Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Virágküldés Nőnapra ǀ Virágküldő szolgálat Budapesten

Nőnap kicsit másképp

Ez a nap, amit ma már a nők iránti szeretet és elismerés ünnepeként tartunk számon, eredetileg egy teljesen más történelmi esemény emlékét őrzi. De vajon honnan ered a Nemzetközi Nőnap, és milyen üzenetet hordoz?

Március 01.

10 dolog, amit nem tudtál a Nőnap eredetéről

  1. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy bátor nők egy csoportja felemelte hangját az egyenlő fizetésért, és a női szavazati jogért.  A Nemzetközi Nőnap célja ma is az, hogy inspirálja a nőket az egész világon, kiálljanak jogaikért, kivívják a nekik járó elismerést.
  2. Az első Nőnapot 1909. február 28-án tartották az Egyesült Államokban a helyi Szocialista Párt kezdeményezésére.
  3. A következő évben Munkásnők Nemzetközi Konferenciáján, Koppenhágában Clara Zetkin, a Német Szociáldemokrata Párt Női szervezetének vezetője vetette fel a Nemzetközi Nőnap ötletét. Az elképzelése az volt, hogy minden országban ugyanazon a napon emlékezzenek meg a nőkről.
  4. 1911-ben elsőként Ausztriában, Dániában, Svájcban és Németországban tartották meg a Nemzetközi Nőnapot március 19-én. Milliók csatlakoztak a kampányhoz, aminek célja a női egyenjogúság kiharcolása, a diszkrimináció megszüntetése volt. Ekkor felemelték szavukat a nők munkához, tanuláshoz, és a közügyekben való tisztségviseléséhez való jogáért és a szavazati jogért is.
  5. Az első világháború évében az orosz munkásnők tüntettek február utolsó vasárnapján a békéért és a kenyérért. Ez volt az ország első Nemzetközi Nőnapi megmozdulása. 1965-ben munkaszüneti nappá nyilvánították a Szovjetunióban.
  6. Még ebben az évben március 8-ára tették át a Nőnapot, és nemzetközi nappá nyilvánították.
  7. In 1975-ben az ENSZ hivatalossá tette a Nemzetközi nőnapot, és elkezdte szponzorálni is.
  8. Az Egyesült Államok a teljes március hónapot a Nők történelmének hónapjává nevezte ki.
  9. A Nemzetközi Nőnap 15 országban hivatalos ünnep, munkaszüneti nap. Többek között Kínában, Ukrajnában és Vietnámban is.
  10. Az elmúlt években a Google tematikusan változtatja logóját az ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódva, ez a “Google Doodle”, ennek köszönhetően rengeteg emberhez eljut a nőnap üzenete.

A nők munkájának, teljesítményének legszebb elismerése a Virágküldés

Mi tudná jobban visszaadni, hogy a báj és a kecsesség, milyen fáradhatatlan munkával tud párosulni, mint egy tartós, ám gyönyörű és légies virágcsokor. Sőt mivel a nők elismerésének, egyenjogúságának egyik jelképe lett 2015-ben a lila szín, ezért a legtökéletesebb választás nőnapi virágküldés alkalmával a hortenzia!
Ne feledd, online virágküldés segítségével te is elismerheted édesanyád, barátnőd, kolléganőd fáradhatatlan munkáját, kitartását. Egy különleges nőnapi virágcsokor tökéletessé teheti a Nőnapot.

 

 

Ha pedig kifejeznéd, másképp is mit jelent számodra a női nem, és támogatnád őket céljaik elérésében, tégy te is fogadalmat itt:  http://www.internationalwomensday.com/Pledge