Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Virágküldés Nőnapra ǀ Virágküldő szolgálat Budapesten

Nőnap kicsit másképp

Ez a nap, amit ma már a nők iránti szeretet és elismerés ünnepeként tartunk számon, eredetileg egy teljesen más történelmi esemény emlékét őrzi. De vajon honnan ered a Nemzetközi Nőnap, és milyen üzenetet hordoz?

Március 01.

10 dolog, amit nem tudtál a Nőnap eredetéről

  1. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy bátor nők egy csoportja felemelte hangját az egyenlő fizetésért, és a női szavazati jogért.  A Nemzetközi Nőnap célja ma is az, hogy inspirálja a nőket az egész világon, kiálljanak jogaikért, kivívják a nekik járó elismerést.
  2. Az első Nőnapot 1909. február 28-án tartották az Egyesült Államokban a helyi Szocialista Párt kezdeményezésére.
  3. A következő évben Munkásnők Nemzetközi Konferenciáján, Koppenhágában Clara Zetkin, a Német Szociáldemokrata Párt Női szervezetének vezetője vetette fel a Nemzetközi Nőnap ötletét. Az elképzelése az volt, hogy minden országban ugyanazon a napon emlékezzenek meg a nőkről.
  4. 1911-ben elsőként Ausztriában, Dániában, Svájcban és Németországban tartották meg a Nemzetközi Nőnapot március 19-én. Milliók csatlakoztak a kampányhoz, aminek célja a női egyenjogúság kiharcolása, a diszkrimináció megszüntetése volt. Ekkor felemelték szavukat a nők munkához, tanuláshoz, és a közügyekben való tisztségviseléséhez való jogáért és a szavazati jogért is.
  5. Az első világháború évében az orosz munkásnők tüntettek február utolsó vasárnapján a békéért és a kenyérért. Ez volt az ország első Nemzetközi Nőnapi megmozdulása. 1965-ben munkaszüneti nappá nyilvánították a Szovjetunióban.
  6. Még ebben az évben március 8-ára tették át a Nőnapot, és nemzetközi nappá nyilvánították.
  7. In 1975-ben az ENSZ hivatalossá tette a Nemzetközi nőnapot, és elkezdte szponzorálni is.
  8. Az Egyesült Államok a teljes március hónapot a Nők történelmének hónapjává nevezte ki.
  9. A Nemzetközi Nőnap 15 országban hivatalos ünnep, munkaszüneti nap. Többek között Kínában, Ukrajnában és Vietnámban is.
  10. Az elmúlt években a Google tematikusan változtatja logóját az ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódva, ez a “Google Doodle”, ennek köszönhetően rengeteg emberhez eljut a nőnap üzenete.

A nők munkájának, teljesítményének legszebb elismerése a Virágküldés

Mi tudná jobban visszaadni, hogy a báj és a kecsesség, milyen fáradhatatlan munkával tud párosulni, mint egy tartós, ám gyönyörű és légies virágcsokor. Sőt mivel a nők elismerésének, egyenjogúságának egyik jelképe lett 2015-ben a lila szín, ezért a legtökéletesebb választás nőnapi virágküldés alkalmával a hortenzia!
Ne feledd, online virágküldés segítségével te is elismerheted édesanyád, barátnőd, kolléganőd fáradhatatlan munkáját, kitartását. Egy különleges nőnapi virágcsokor tökéletessé teheti a Nőnapot.

 

 

Ha pedig kifejeznéd, másképp is mit jelent számodra a női nem, és támogatnád őket céljaik elérésében, tégy te is fogadalmat itt:  http://www.internationalwomensday.com/Pledge

 

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés