Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Rózsaküldés - szerelem- viragneked.hu

Rózsaküldés kisokos – avagy tudod-e kinek mit illik?

A legenda úgy tartja Kleopátra szépségének titka a rózsavirágokban rejlett, sőt, már Néró császár is rózsaküldéssel hódította meg kiszemeltjeit.

Augusztus 08.

Az biztos, hogy a történelem számtalan pontján találkozhatunk rózsával, amely nem csak királyok udvarát ékesítette, de számos kultúrába jelképnek számított. Szépsége és kecsessége ellenére, vagy éppen azért gyakran volt főszereplője, vagy „névadója” viszályoknak, a görög mitológia szerint pedig egyenesen vérből teremtette Afrodité, a szerelem és szépség istennője. A rózsa megjelent a trójai háborúban Akhilleusz pajzsán, ismerjük a „rózsák háborúját”, a három évtizeden át tartó összecsapás sorozatot, de számunkra a legfontosabb mégis az őszirózsás forradalom.

A rózsa nem a védtelen, ártatlan szépséget szimbolizálja, hiszen tövisei erőssé, magabiztossá teszik. A növény túlmutat a szerelem és szenvedély jelentésén, éppen ezért divatos még mindig a rózsaküldés. Nem mindegy azonban, hogy milyen alkalomra milyen színű rózsát küldünk!

Rózsaszín:

A rózsák közül talán a rózsaszín a legbájosabb, legpajkosabb. Rózsaszín rózsacsokorral a barátaidnak érdemes kedveskedni, de jelenthet gyengéd szerelmet is. Az biztos, hogy mély érzésekről árulkodik, minden nőből képes előcsalogatni, a benne rejlő kishercegnőt. Ezzel mellé fogni nem lehet!

Lila:

A lila szín titokzatos, a lila rózsa varázslatos. Jelképezi a bölcsességet, vagy intelligenciát, tökéletes lehet tehát az életben elért sikerek ünneplésére. Jelnetheti továbbá a bűnbánatot, nosztalgiát és a fájdalmat is, így bocsánatkéréshez is tökéletes.

Fehér:

A tisztelet, ártatlanság jelképe. Tökéletes szüleinknek, nagy szüleinknek. Elmondhatjuk vele: „köszönöm, hogy vagy nekem, értékelem, amit teszel értem!”

Sárga/Narancssárga:

A sárga/narancssárga az öröm, boldogság és energia színe. Boldogságbomba annak aki kapja, csokorba kötött napfény. Ajándékozzuk csak úgy, hogy feldobjuk szeretteink napját! Elmondhatod nekik: különleges hatással vannak rád.

Vörös rózsa:

A vörös rózsa a szerelem és szenvedély virága, szavak nélküli vallomás. Ha nem tudod hogy mondd el neki SZERETLEK, ez a tökéletes ajándék, hidd el, helyetted fog beszélni!

Ha a tökéletes rózsacsokrot keresed ITT a helyed!

A rózsa önmagában is csodálatos, de ezt megspékelhetjük néhány extrával, melyektől borítékolható lesz a sikerünk. Egy rövid idézet vagy néhány kisebb ajándék is hangulatosabbá varázsolhatja a csokrot, melyben készséggel segítünk. Sőt, ha teljes élményre szomjazunk, akkor a Café Smúzban a világ legjobb kávéival, virágokkal körülvett környezetben hódolhatunk a kiválasztottunknak.