Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Virág etikett - Virágküldés országosan

Profi virág-etikett

A virágoknak külön nyelve van, szokás is mondani: ha a virágok beszélni tudnának… Nos, tudnak, bár nem mindenki érti a nyelvüket. Az alkalomhoz illő virágcsokor ugyanakkor az etikettben is a megtisztelő figyelem jele, ezért érdemes egy kicsit tanulmányozni, milyen fajtákból érdemes csokrot köttetni, ha üzleti találkozóra igyekszünk. Így elkerülhetjük a kínos mellényúlásokat, és csokrunk pont azt fejezi majd ki, amilyen célra szántuk: tiszteletet, megbecsülést, elismerést.

Augusztus 13.

Mit?

A virágkötészet első szabálya mindig és minden körülmények között, hogy törekedni kell az évszaknak megfelelő virágok összeválogatására. Ez nemcsak környezetbarát megoldás, de sokkal hangulatosabb és természetesebb is, mintha évszaktól idegen fajtákkal szeretnénk ékesíteni a tárgyalóasztalt. Az ismertebb virágok közül tavasszal válasszunk tulipánt vagy kálát, ezek nagyon elegáns virágok, de tavasszal nyílik a bazsarózsa is, ami szintén jó választás, ha a rózsát már elcsépeltnek tartjuk. Nyáron köttethetünk csokrot szegfűből, dáliából, kardvirágból vagy íriszből, ősszel fréziából vagy gerberából, télen pedig ciklámenből, ázsiai liliomból, nősziromból vagy nárciszból. A kombinációs lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Mit ne?

A közfelfogás, illetve a hagyomány szerint nem minden virág adható minden alkalomra, mert bizonyos fajtákhoz hiedelmek, babonák, előítéletek kapcsolódnak. Ilyen például, hogy hivatalos alkalmakra, üzleti rendezvényekre nem viszünk vörös színű virágot, kiváltképp nem rózsacsokrot, bár német üzleti partnereink valószínűleg a vörös szegfűt sem fogják értékelni. A gyászt szimbolizáló virágoknak szintén semmi helyük a tárgyalóasztalon: kerüljük a liliomot, a krizantémot, az őszirózsát, illetve a lila színű virágokat! A kisméretű virágok nem mutatósak, ezért ne kísérletezzünk velük, ha üzleti partnernek szánjuk a csokrot. Ugyanez vonatkozik a bódító, erős illatú fajtákra is: jelenlétük zavaró, figyelemelterelő hatású lehet, ezért tárgyalások, megbeszélések alkalmával kerüljük őket!

Mikor?

Üzleti tárgyalásra nem feltétlenül kell virágot vinnünk, de ha vendéglátónk otthonába vagyunk hivatalosak, a háziasszonyt mindenképpen lepjük meg egy szép csokorral! Ha külföldre utazunk, nem kell virágot vinnünk a fogadó delegáció hölgytagjának (ha jobban belegondolunk, ez nem is lenne túl logikus), viszont ha mi fogadunk külföldi partnert, a delegáció hölgytagját illik virággal várni. Búcsúzáskor viszont nem praktikus virágot ajándékozni, mivel az utazás során egyrészt elhervad, másrészt sok bosszúságot, kényelmetlenséget tud okozni. Ha partnerünket nem személyesen fogadjuk, gondoskodjunk róla, hogy szállodai szobájában várja egy vázába bekészített, névjeggyel ellátott csokor!

Hogyan?

Ha egy módunk van rá, kerüljük a celofánba csomagolt csokrokat, de ha mégis ilyesmit vásárolunk, átadás előtt már ne bontsuk ki! Ellenben a selyempapírba csomagolt csokrot igen. Ha hagyományos csokrot szeretnénk, a legjobb, ha magunk válogatjuk ki hozzá a virágokat. Dróttal megerősített virágot ne vegyünk, mert nem lesz tartós. A virágot bal kézzel adjuk át, mivel a jobb kezet szabadon kell hagynunk a kézfogáshoz. Hivatalos tárgyalások alkalmával az ikebana, azaz a lapos tálban elhelyezett virág-összeállítás kellemes, üde látványt kelt, és nem takarja el az egymással szemben ülő tárgyalópartnereket sem.

Honnan?

A rendezvényszervezőknek és protokollosoknak már szinte természetes, hogy a lehető leglehetetlenebb időpontokban és nem ritkán elképesztő rövid határidővel kell egy-egy üzleti csokrot beszerezniük és eljuttatniuk a címzetthez, partnerhez. Érdemes ezért feltérképezni azokat a helyeket, ahonnan kora reggel, késő este vagy esetleg hétvégén is be lehet szerezni a kívánt virágcsokrot, és akik jobb esetben még a házhoz szállításról is gondoskodnak. A Viragneked.hu pont ezekben a feladatokban verhetetlen: bármikor képes alkalomhoz illő, minőségi és exkluzív csokorról gondoskodni bármilyen üzleti eseményre, hivatalos alkalomra úgy, ahogy kéred, akkor, amikor szükséged van rá, ott, ahol kell. Webshopunkban számtalan kész összeállítás közül választhatsz, de ha úgy érzed, a bőséges leírás és tippjeink alapján is tanácstalan vagy, milyen csokorral kedveskedj üzleti partnerednek, a Smúz Caféban bármikor szívesen látunk - nemcsak tanácsokkal, de isteni kávéval és desszertekkel is. Mi tényleg beszéljük a virágok nyelvét – és szíves-örömest vállaljuk a tolmács szerepét. ;-)

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés