Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez

VIRÁG KÖRÜLI SZIMBÓLUMOK

Virágszimbolika a világ körül.

Április 07.

Már régóta tudjuk, hogy a virágok nem csupán apró figyelmességnek számítanak, de sokszor valamilyen rejtett mondanivalót is közvetítenek: általuk az érzelmek széles skáláját fejezhetjük ki. Összegyűjtöttünk Nektek néhány országot, ahol a virágok köré az évszázadok során igazi kultusz szövődött, és kultúrájuk elválaszthatatlan részeivé váltak.Japán-cseresznyefavirág

A cseresznyefavirág Japán jelképe, identitásuk nehezen elkülöníthető része. A folyamatos megújulást, az újjászületést és múlandóságot szimbolizálja. Legendák szerint a Fuji hegység istennője tavasszal életre kelti a halott virágokat, ezért a japánok a virágzást a tavasz megkérdőjelezhetetlen jelének tartják.

A cseresznyefa virágzásához ünnep is kapcsolódik: a családok piknikezéssel töltik az időt, miközben gyönyörködnek a cseresznyefákban.

 

India-lótusz

A lótuszvirág India nemzeti virága, melyet napjainkban is szent virágként tisztelnek. A hindu vallásban számos istent és istennőt testesít meg. Nem csupán a szépség, de a kötődésmentesség egyik legfőbb jelképe. Úgy tartják, a lótuszvirág képviseli azt, ahogy az embernek élnie kellene. A lótuszvirág a vízben gyökerezik, mégis levelei anélkül úsznak a víz felszínén, hogy nedvesek vagy sárosak legyenek. Eszerint folyamatosan tennünk kell a dolgunkat úgy, hogy közben nem kötődünk túlságosan a környezethez és a minket körülvevő tárgyakhoz.Hollandia-tulipán

Ha Hollandiáról beszélünk, akaratlanul is eszünkbe jutnak az országot tarkító, gyönyörű tulipánföldek, melyek igazi látványossággá váltak a turisták körében. A virág a 16. században terjedt el, mára már Hollandia szimbóluma lett. Általában a nőiességet, szerelmet jelenti, a 17. századi művészetekben viszont az elmúlást is kifejezte. A kereszténységben a fehér tulipán tisztaságot is képvisel.