Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
virágkarnevál

Virágkarnevál a világ körül

Itt az augusztus, közeledik a virágkarnevál ideje. Hagyományosan minden év augusztus 20-án Debrecenben virágkarnevál várja a látogatókat. Nem meglepő módon nem Magyarország az egyetlen ahol látványos felvonulással, fesztivállal ünneplik a virágokat. Hogy hol máshol vannak még hasonló rendezvények a világban? Ezeket szedtük most egy csokorba.

Augusztus 11.

Itt az augusztus, közeledik a virágkarnevál ideje. Hagyományosan minden év augusztus 20-án Debrecenben virágkarnevál várja a látogatókat.

Nem meglepő módon nem Magyarország az egyetlen ahol látványos felvonulással, fesztivállal ünneplik a virágokat. Hogy hol máshol vannak még hasonló rendezvények a világban?
Ezeket szedtük most egy csokorba.

Virágkarnevál

Debrecen -  augusztus 20.

Már említettünk, hogy hazánkban nagy hagyománya van az augusztusi, debreceni virágkarneválnak. Évente több ezer érdeklődőt vonz a színes forgatag a virágkocsik színes karavánja, ami többnyire egy-egy híres történetet, mesét dolgoz fel. Az olykor 5 méter magas színes kocsikat több ezer virág felhasználásával készítik. A felvonulást tánccsoportok, mazsorettek kísérik. A debreceni forgatag végül egy hatalmas bulival ér véget a nagyerdei arénában.

 

Bloemencorso:

Hollandia és Belgium - szeptember első vasárnapja

A világ legnagyobb virágparádéja városokat és országokat fog össze. Minden városnak saját karaktere, és témája van, eköré szerveződik az ünnep. Az ünnep alkalmából a házakat és az autókat is feldíszítik a városokban.

A Bloemencorso felvonulásán hagyományosan a virágok közül csak dáliával lehet díszíteni az egyedi, tematizált virágkocsikat. A kocsik itt is hatalmas művészeti alkotások, mint hazánkban, amit acél, papírmasé és rengeteg virágfelhasználásával tesznek tökéletessé. A virágkocsikat több száz építő kelti életre, akik a növények nevelésétől, a felhasználásukig minden lépésre ügyelnek, és egész évben az ünnepre készülnek.

Virágszőnyeg

Brüsszel - kétévente augusztus 12-15.

Brüsszelben kétévente tartanak igen különleges rendezvényt, melynek keretében a városháza előtti főteret virágszőnyeggel borítják be. A virágszőnyeg mintáját több ezernyi színes virág adja ki, szerezve ezzel maradnadó élményt a látogatóknak. A fesztivál augusztus 12-én este indul, de csak 13-tól tekintheti meg a széles publikum az elkészült szőnyeget. Maga a rendezvény ingyenes, de ha jobb perspektívából szeretnéd látni a szőnyeget, azért fel kell menned valamelyik épületbe, (kb.3 euro).