Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Névnapi virág  ǀ Online virágküldés

A hét névnaposai - június 6-12.

Mivel lepjük meg, mivel szerezzünk örömet? Ajándékküldés és virágküldés névnapra, születésnapra.

Június 06.

A Hét névnaposai - Mivel lepjük meg, mivel szerezzünk örömet? Ajándékküldés és virágküldés névnapra, vagy virágküldés születésnapra.

Június 6. Norbert, Cintia

A Norbert germán eredetű férfinév,  északi fényt jelent. Így mi mással lephetnénk meg a Norberteket, mint valami szép dobozos finom pralinéval, ami még az északi isteneket is feltüzeli?
A Cintia görög eredetű női név és Artemisz istennő mellékneve volt, aki Künthosz hegyén született. Az istennői vonásokkal rendelkező Cintiákat névnapjára lepjük meg egy igazi nyári hangulatú virágcsokorral.

Június 7. Róbert

Szintén germán eredetű férfinév, amely a Hrodebert, Rodebert nevekből alakult ki. Jelentése dicsőséges, fényes hírnév. A híres Róberteket névnapjukon meglephetjük egy olyan hasonlóan hírneves palack borral, mint a Hold and Holló borával.

Június 8. Medárd

A név latin Medardus, germán Machthard formájából ered, jelentése merészség, erős hatalom. Népszokás szerint ha Medárd napján esik, akkor további 40 napig esni fog. Az esőjós névnapost, köszöntsük esernyővel – és persze doboz finom keksszel.

Június 9. Félix

Latin eredetű férfinév, jelentése szerencsés, boldog.
Névnapjukon a Félixeket névnapi ajándék gyanánt meglephetjük férfias virágcsokorral és egy doboz trüffel bonbonnal, ami minden falattal egyre boldogabbá teszi őket.

Június 10. Margit, Gréta

A Margit a latin Margaréta állandósult magyar alakja. A babiloni eredetű mar galliti - a tenger leánya, világosság gyermeke - perzsa köznévre vezethető vissza.
A Gréta, a Margit becenevéből állandósult női név.
Szent Margit nevét viselő hölgyeket valami olyan könnyed, nőies virággal lepjük meg névnapjukon, mint a liliom csokor.

Június 11. Barnabás

Arámi, héber eredetű, bibliai férfinév. A bibliai jelentése a vigasztalás fia.
Lepjük meg őket egy igazán kedves gesztussal névnapjukon, küldjünk nekik különleges Liszkay - Giulia Cabernet Francot!

Június 12. Villő

Újkori névalkotás, amely Kodály Zoltán kórusművéhez köthető, de összefügghet a szlovák víla (tündér) szóval is.
Névnapi virágként mit adhatnánk mást a tündéreknek, mint tündéri babarózsából és pünkösdi rózsából készült virágcsokrot.