Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Kávé, vörös rózsa

Kávé és virág – a legjobb páros!

A Café Smúz vendégei tudják, hogy az igazi Smúz élmény elengedhetetlen kelléke a friss kávéillattal keveredő friss virágillat.

Augusztus 02.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a kávé és a virágok a hétköznapokban is tökéletes párost alkotnak. Összegyűjtöttük Nektek, hogy hogyan hasznosíthatjátok a kávézaccot a kertben!

Kék tündér – így színezd a hortenziád!

A hortenzia eredetileg fehér, rózsaszín vagy halványsárga/zöldes virágot hoz, mára mégis a legkülönbözőbb színekben elérhetővé vált. Különlegessége, hogy reagál a föld PH értékének változására, így mi magunk is tudjuk a növényt „színezni”. Ha rendszeresen kávézaccot szórunk a növény köré a föld savassá válik – hortenziánk pedig kéken fog tündökölni.

Remek táptalaj

Azáleák, hangák, rododendronok földjébe kávézaccot keverve kitűnő táptalajt biztosítunk virágainknak. De a csillagfürt, százszorszép, oroszlánszáj, büdöske virágoknak is jót tesz.

Természetes növényvédelem

Sajnos vegyszerek nélkül növényeink védtelenek a kártevőktől kertünk nem kívánatos vendégeitől, ezeket azonban kevesen szeretjük alkalmazni. Jó hír azonban, hogy ha kávézaccot szórunk a zöldségek és virágágyások közé, az nem csak a betolakodókat űzi el, de ásványi anyagokkal és hasznos tápanyagal is ellátja kertünk talaját. Akinek esetleg van komposztáló a kertjében, abba is simán mehet a kávézacc!

Nedvesség szabályozás- elég egy kis kávézacc!

Terítsük szét az ágyasok között a kávézaccot, kiválló talajtakarót kapunk. Nyáron nem engedi kiszáradni a talajt, viszont a nagy esőzések után segít, hogy a felesleges víz el tudjon ttávozni akertünkben.

Szobanövényeink is meghálálják, ha földjükbe egy kis kávézaccot keverünk, fellazítja a talajt és kiválló tápanyagokat szolgáltat növényeinknek.

 

 

 

 

 

virágok virágcsokor esküvői csokor esküvői trendek menyasszonyi csokor marsala virág üzleti csokor virágküldés virágrendelés etikett virágküldés napraforgó csokor névnapi csokor virágdekoráció ünnep asztaldísz otthoni dekoráció viragneked szeptember frézia színes csokor liliom csokor amarillsz csokor viragneked ajándékküldés csokoládé macaron kézműves keksz névnap ünnepek Halloween dekoráció rózsa Erzsébet rózsa tél fehér rózsa rózscsokor tulipán tavasz Valentin nap szerelem romantika rózsacsokor virágrendelés névnapra Nőnap virágküldés Nőnapra névnapi virágküldés tavaszi csokor Anyák napja eszter névnap magdolna névnap virágküldés eszter virágküldés magdolna születésnapi virágcsokor bízza ránk virágküldés virágküldés névnapra bizza ránk - virágneked névnapi ajándék temetési koszorú görög temetési koszorú temetési koszorú rendelése halottak napja mindenszentek névnapi csokor napi virágküldés érdekes tények onlineviragkuldes névnapi emlékeztető videó legjobb meglepetés Edina divat lakásdekor tippek lótusz virágszimbolika húsvét húsvéti apák napja nagypapa ajándék bor sütemény virágrendelés smuz_viragneked ünnepi köszöntés örömszerzés ajándékcsomag apáknapi köszöntés virágküldőszolgálat nemzetközivirágküldés férfiajándék smuz café valentin nap budapest kávé virag smuz-viragneked ajándék virágküldés ajándékküldés bízza-ránk virágneked.hu latte art latte meghívó smúz bízza ránk party buli online virágküldés