Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Kávé, vörös rózsa

Kávé és virág – a legjobb páros!

A Café Smúz vendégei tudják, hogy az igazi Smúz élmény elengedhetetlen kelléke a friss kávéillattal keveredő friss virágillat.

Augusztus 02.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a kávé és a virágok a hétköznapokban is tökéletes párost alkotnak. Összegyűjtöttük Nektek, hogy hogyan hasznosíthatjátok a kávézaccot a kertben!

Kék tündér – így színezd a hortenziád!

A hortenzia eredetileg fehér, rózsaszín vagy halványsárga/zöldes virágot hoz, mára mégis a legkülönbözőbb színekben elérhetővé vált. Különlegessége, hogy reagál a föld PH értékének változására, így mi magunk is tudjuk a növényt „színezni”. Ha rendszeresen kávézaccot szórunk a növény köré a föld savassá válik – hortenziánk pedig kéken fog tündökölni.

Remek táptalaj

Azáleák, hangák, rododendronok földjébe kávézaccot keverve kitűnő táptalajt biztosítunk virágainknak. De a csillagfürt, százszorszép, oroszlánszáj, büdöske virágoknak is jót tesz.

Természetes növényvédelem

Sajnos vegyszerek nélkül növényeink védtelenek a kártevőktől kertünk nem kívánatos vendégeitől, ezeket azonban kevesen szeretjük alkalmazni. Jó hír azonban, hogy ha kávézaccot szórunk a zöldségek és virágágyások közé, az nem csak a betolakodókat űzi el, de ásványi anyagokkal és hasznos tápanyagal is ellátja kertünk talaját. Akinek esetleg van komposztáló a kertjében, abba is simán mehet a kávézacc!

Nedvesség szabályozás- elég egy kis kávézacc!

Terítsük szét az ágyasok között a kávézaccot, kiválló talajtakarót kapunk. Nyáron nem engedi kiszáradni a talajt, viszont a nagy esőzések után segít, hogy a felesleges víz el tudjon ttávozni akertünkben.

Szobanövényeink is meghálálják, ha földjükbe egy kis kávézaccot keverünk, fellazítja a talajt és kiválló tápanyagokat szolgáltat növényeinknek.