Oldal
tetejére
0 db termék
Kattints ide a vásárlás befejezéséhez
Online virágküldés  ǀ Névnapi viágcsokorok

Zsuzsanna névnap

Ha azon gondolkodunk, hogy mivel lepjük meg a Zsuzsannákat ezen a napon a névnapi virágküldés a legjobb döntés.

Február 19.

A Zsuzsanna  név eredete

A héber eredetű női név, a Zsuzsanna igen közel áll a virágokhoz. Talán a legtöbben nem is tudjuk, hogy mennyire.
A Zsuzsanna ugyanis azt jelenti liliom. Névnapi virágküldés alkalmából tehát egy nagy csokor liliom a legtökéletesebb választás.

Szent Zsuzsanna története

Ám még ennél is érdekesebb virág kapcsolatot fedezhetünk fel Szent Zsuzsanna történetében.
Szent Zsuzsanna grúz vértanú volt, akit desapja után neveztek el Vardennek, melynek eredeti jelentése rózsa, beceneve azonban Susanik (Kis liliom) vagy Zsuzsanna volt.
Az erős, kitartó nő, még akkor sem adta fel keresztény hitét, mikor férje a helyi fejedelem behódolt a perzsáknak, és az általuk hozott zarathustra vallásnak. Zsuzsanna egész életében hűséges volt Istenéhez, és többé nem bírt közösséget vállalni férjével, mivel az elhagyta korábbi hitét. A szent, a kis liliom, még a leghidegebb börtön mélyén is kitartott.

Milyen virágcsokor illik a Zsuzsannákhoz?

A fentiek alapján a kitartó, Zsuzsannákhoz, egyrészt olyan időtálló, klasszikus virág illik, mint a rózsa. Ha pedig valami igazán hozzájuk passzoló virágot keresünk, akkor válasszuk névnapi virágküldéskor a  már említett liliomot.


A VirágNeked kínálatában számtalan színben és formában találhatunk rózsa- és liliomcsokrokat, melyek a megszokott magas minőséget, és ellenállhatatlan látványt ötvözik.
Sőt, ha a lehető legtökéletesebbre törekszünk névnapi virágküldéskor, ötvözhetjük is a rózsát és a liliomot, így kapva megfelelő kompozíciót minden Zsuzsannának!

Gondoljuk a Zsuzsannákra névnapi virágküldéssel, tegyük különlegessé a napot!