A virágküldés lesz a megoldás!

A virágküldés lesz a megoldás!

A reggeli ébredéskor átvillant a fejemen, hogy holnap lesz édesanyám születésnapja. Ó! Te jóságos ég! Az elmúlt közel negyven évben nem fordult elő, hogy ne személyesen látogattam volna meg őt ezen a napon. És most ez bármennyire szeretném is, biztosan nem fog menni. Hatszáz kilométerre vagyok, és a tárgyalásaim miatt képtelen vagyok odautazni. Most mit csináljak? Virág pedig kell! De hogy fogom megoldani? Virágküldéssel? De azt hogyan? Édesanyám egy vidéki kis faluban lakik Debrecen mellett. Talán felhívhatnék egy közeli virágboltot. Ez jó ötlet, de vajon foglalkoznak-e virágküldéssel? Őrület! Mire kinyomozom, addigra túl leszünk a szülinapon! Mit csináljak? Itt ülök, és tehetetlennek érzem magam.
Aztán hirtelen jött a megvilágosodás! Tudom, már emlékszem! Egy barátom küldött vidéki barátnőjének virágot! Emlékszem, mutatta a képet. Csodálatos rózsacsokor volt. Harmincöt szál vörös rózsa. De ki oldotta meg neki a virágküldést? Telefon. Hol a telefonom?

Elképesztő rugalmassággal a helyzet megoldva

Felhívtam Gábort, hogy utánajárjak a virágküldéssel megbízott cégnek. Biztosan tudja, hogy kik voltak. Vagyis hát inkább remélem.

  • Szia Gábor! Bajban vagyok! Segíts!
  • Szia! Mi történt? Hova menjek érted?
  • Sehova, egy telefonszámra van szükségem azonnal. Emlékszel még, hogy ki volt az, akiktől a virágküldést rendelted? Tudod? Mikor a barátnődnek küldted azt a csokrot.
  • Persze hogy emlékszem! Azóta többször is igénybe vettem a szolgáltatásukat. Verhetetlenek.
  • Ó! Hála Istennek! De jó! Azonnal küldd át a számukat!
  • Jó, jó, küldöm! De elmondod végre, hogy mi ez a hirtelen virágküldési roham?
  • Képzeld, reggel arra ébredtem, hogy holnap van édesanyám születésnapja, én pedig itt ülök Sopronban egy tárgyalássorozat kellős közepén. De valahogy meg kell oldani, hogy az én drága édesanyám megkapja a születésnapi virágait. Törtem a fejem, hogy hogyan oldjam meg, és akkor beugrott a te eseted. Reménykedtem, hogy még emlékszel.
  • Az a helyzet, hogy elképesztően profik a virágküldésben is. Azóta már jártam bent személyesen az üzletben is. Elegáns, jó érzés ott lenni. Na, de küldöm a számot. Majd bejössz velem, ha hazaértél.
  • Hálás vagyok, várom, és már le is adom a virágrendelést, hogy holnapra oda érjen! Szia!