Miért a rózsa a Valentinnapi sláger?

Miért a rózsa a Valentinnapi sláger?

Valóban a rózsa a Valentinnapi sláger?

Igen, valóban a rózsa a Valentinnapi sláger. De ennek azért van egy története. Ugyanis nem véletlenül lett a rózsa a Valentinnapi sláger. És nemcsak Valentinnapi jelkép, hanem általában a szerelem jelképe.
A rózsák ezen szimbolikus jelentése a korabeli feljegyzések szerint a viktoriánus korból ered. Ekkor még nem igazán volt lehetséges „csak úgy” randira hívni valakit. Az emberek nem szavakkal, hanem a virágok segítségével fejezték ki érzéseiket. A virágoknak jelentése volt. Napjainkra talán sajnos ez a virágnyelv kissé megfakult, de azért a szimbolikus jelentés még megvan.
Szóval az, hogy a rózsa a Valentinnapi sláger virág, az annak köszönhető, hogy a rózsa előbb említett szimbolikus jelentése a szerelem, a szenvedély, de lehet a barátság és a tisztaság jelképe is. A vörös rózsa különösen. Ha visszatérünk a történelemhez, már a viktoriánus korban is az igazi, szenvedélyes szerelmet jelentette.
De akár korábbra is visszamehetünk időben, ha meg akarjuk érteni, hogy miért a rózsa a Valentinnapi sláger. Afrodité, aki a szerelem görög istennője, gyakran viselt rózsát a nyakában, fején vagy a lábainál. Sőt, a mitológia szerint szerelme, Adonisz rózsabokorrá vált halála után.

Mutasd ki érzelmeidet! Természetesen a megfelelő rózsával!

Akár úgy érzed, hogy a rózsa a Valentinnapi sláger, akár nem, egy biztos. Ha valami különlegeset szeretnél adni a Kedvesednek, válaszd ki a megfelelő rózsát. Egészen biztos, hogy örülni fog neki! A rózsák ugyanis nemcsak gyönyörűek, de édes illatukkal képesek az összes érzékszervet stimulálni. Minden Nő azt mondja, hogy rózsát kapni igazán különleges érzés.
És azzal, hogy a rózsa a Valentinnapi sláger, egy nappal több alkalom van arra, hogy örömet szerezz! Még a színekben is válogathatsz. Nem feltétlenül kell csak a vörösben gondolkodni! A rózsa számtalan színben létezik. Ez talán azt is szimbolizálja, hogy a szeretetnek, szerelemnek is különböző árnyalatai vannak.
A vörös rózsa a szenvedély, a szerelem, a sárga a titkos imádás, a rózsaszín a tiszta, romantikus szerelem szimbóluma.
Ezzel szerintem megfejtettük, hogy miért a rózsa a Valentinnapi sláger.