Valentin nap? Vegyél virágot a Szerelmednek!

Valentin nap? Vegyél virágot a Szerelmednek!

Ha Valentin nap van, akkor Vegyél virágot a Szerelmednek!

Tudom én, hogy a helyesírási szótár szerint kis betűvel kellene kezdenem a szerelmem szót, de nálam a nagybetűs Őt szimbolizálja a nagy kezdőbetű. Mert én ilyen régimódi vagyok.
Igen, nem vagyok már fiatal, de a szerelem ugye nem korhoz kötött.
Amikor én fiatal voltam, azt soha nem mondtuk, hogy Valentin napra vegyél virágot a Szerelmednek, egészen egyszerűen azért, mert nem volt ilyen.
Édesapám az mondta, hogy ne csak akkor vegyél virágot a Szerelmednek, ha alkalom van fiam! Egy nő, az az év minden napján megérdemli a törődést, nemcsak akkor, ha születésnapja, névnapja, vagy valamilyen évforduló van.
És ő tényleg így is gondolta! Édesanyám nagyon gyakran kapott virágot tőle. Én így nőttem fel, ezt tanultam, sőt ezt adtam át a fiamnak is. És büszkén mondhatom, hogy sikeres volt, ő is ilyen lett.
Aztán egyszer csak bejött hozzánk is a Valentin nap! És ettől kezdve egyre több férfitársam szájából hangzott el a mondat, hogy vegyél virágot a Szerelmednek!

Mennyiben változtatta meg a Valentin nap a világunkat?

Talán fura lehet a kérdés, de én már vagyok annyira öreg, hogy észre vegyem az idő múlásával bekövetkező változásokat. A mai fiatalok, akik már a Valentin nap bűvkörében nőttek fel, el sem tudják képzelni, hogy milyen volt anélkül élni.
Eleinte én sem nagyon értettem, hogy ezt az ünnepet miért kellett átvennünk, de jobban végiggondolva, ma már örülök annak, hogy van. Miért?
Nagyon egyszerű. Mert szeretem a nőket. És öröm tölti el a szívemet, ha azt látom, hogy két fiatal szerelmesen néz egymásra. Azt vettem észre, hogy a mai fiatalság körében már közel sem akkora divat a „csak úgy” virágot venni a Kedvesnek. Pedig az olyan szép! Én sokaknak mondtam már közülük az ismeretségi körben, hogy „Vegyél virágot a Szerelmednek!” Azt éreztem, hogy alkalom nélkül ez már nem egyértelmű. Sajnos.
Nos, én ezért örülök a Valentin napnak, mert legalább ilyenkor nem kell külön kihangsúlyozni, hogy vegyél virágot a Szerelmednek!
Mert ez a szerelmesek napja, és ekkor biztosan eszébe jut a feltörekvő nemzedék férfi tagjainak is, hogy örömet okozzon a szeretett Nőnek.